GAŠIĆ: SRPSKA NEMA PROBLEMA U SNABDIJEVANJU ŽIVOTNIM NAMIRNICAMA

0

MRKONJIĆ GRAD – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas da Srpska nema problema u snabdijevanju, sve životne namirnice su dostupne i neće biti dozvoljeno da građani oskudijevaju u bilo čemu.

Gašićeva je rekla da su cijene drugi segment svega toga jer je Srpska malo tržište, uvozno orijentisano koje ne može da utiče na uvozne i cijene svih sirovina na svjetskim tržištima.

“Uredbe o organičavanju marže na naftu, naftne derivate i osnovne životne namirnice su i dalje na snazi, a inspekcija trajno i stalno to kontroliše”, rekla je Gašićeva novinarima tokom posjete Mrkonjić Gradu.

Ona je napomenula da Inpektorat izlazi na lice mjesta kad postoje sumnje o zloupotrebama.

“Svaki nesavjesni privredni subjekt će biti kažnjen i sankcionisan. Trudimo se da to držimo pod kontrolom. Pozivamo i građane da prijave kad primijete bilo kakve zlouputrebe, a mi ćemo da reagujemo u skladu sa raspoložim sredstvima”, dodala je Gašićeva.

Tokom posjete Mrkonjić Gradu, Gašićeva je istakla da ta opština raspolaže brojnim turističkim potencijalima i da podrška Vlade Srpske i resornog ministarstva neće izostati ni u budućnosti.

“Mnoge projekte smo zajedno realizovali, pa i u saradnji sa nekim međunarodnim zajednicama. Opština Mrkonjić Grad se pokazala kao vrijedan i pouzdan partner sa kojim treba sarađivati u budućnosti”, rekla je Gašićeva, gdje je tokom radne posjete razgovarala sa načelnikom opštine Draganom Vođevićem.

Ona je istakla da se turizam i kroz period pandemije virusa korona “provukao kao potencijal i prilika za Republiku Srpsku”, pa i za Mrkonjić Grad.

Gašićeva je naglasila da je činjenica da u Mrkonjić Gradu još posla treba uraditi u oblasti turizma, jer smještajni kapaciteti, kao i u brojnim lokalnim zajednicama, nisu na nekom zavidnom nivou.

“To su izazovi sa kojima se susreće načelnik u svom mandatu, a sigurno je da je mnogo toga urađeno do sada i da su brojni izazovi ispred svih nas”, istakla je Gašićeva.

Načelnik Vođević je zahvalio Gašićevoj za današnju posjetu i sve što je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske u proteklom period uradilo u saradnji sa ovom opštinom u cilju prezentacije turističkih potencijala.

“Želimo da u naredom periodu prezentujemo i one potencijale koji su još neotkriveni sa ciljem da što veći broj turista dolazi u naš grad i dio godišnjeg odmora provedu ovdje”, kazao je Vođević, dodavši da u oblasti trgovine nema većih problema u snabdijevanju robom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime