U PRVOM KVARTALU BUDŽETSKI PRIHODI OD 852,1 MILION KM

0

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske danas je usvojila Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prva tri mjeseca ove godine prema kojem su budžetski prihodi ostvareni u iznosu od 852,1 milion KM, što je za tri odsto više u odnosu na budžet, dok je za osam odsto veći od finansijskog plana za prvi kvartal.

Strukturu budžetskih prihoda čine prihodi od direktnih poreza u iznosu od 415,9 miliona KM, što je za 10 odsto više u odnosu na budžet, a za 11 odsto više u odnosu na finansijski plan za prvi ovogodišnji kvartal, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U strukturi prihoda nalaze se i indirektni porezi u iznosu od 372,2 miliona KM, što je za jedan odsto manje u odnosu na budžet, a za šest odsto više u odnosu na finansijski plan za prva tri mjeseca ove godine, kao i neporeski prihodi u iznosu od 63, 9 miliona KM, koji su za sedam odsto manji u odnosu na budžet, a za dva odsto veći od finansijskog plana za prva tri ovogodišnja mjeseca.

Rashodi i izdaci planirani budžetom na opštem fondu u prvom kvartalu iskazani su u iznosu od 884,8 miliona KM, što je za 12 odsto manje u odnosu na budžet, a za četiri odsto manji od finansijskog plana za prvi kvartal.

Inostrani dug je u prvom kvartalu ove godine redovno servisiran i za te potrebe izdvojeno je 50,4 miliona KM.

Nastavljena je kontinuirana amortizacija unutrašnjeg duga i iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno je 78,6 miliona KM.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime