Vlada Srpske ustupa stan djeci bez roditeljskog staranja

0

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske ustupiće trosoban stan u Banjaluci Domu “Rada Vranješević” koji će koristiti mladi bez roditeljskog staranja nakon što navrše 18 godina.

– Vlada Republike Srpske, na prijedlog Ministarstva pravde, donijela je Odluku o prenosu prava svojine nad trajno oduzetom imovinom proisteklom izvršenjem krivičnog djela, a prema kojoj će se sa Vlade Republike Srpske na ЈU Dom “Rada Vranjšević”, prenijeti trosoban stan u Banjaluci, površine 71 metar kvadratni – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Iz Vlade navode da će tim biti omogućena aktivnost Doma “Rada Vranješević” usluga stanovanja uz podršku, koja je namijenjena licima bez roditeljskog staranja, uzrasta od 18 do 26 godina, koji napuštaju institucionalni smještaj i nemaju mogućnost da nastave život u biološkim ili srodničkim porodicama.

– Licima bez roditeljskog staranja biće obezbijeđen odgovarajući besplatan smeštaj van Doma, gdje će imati svakodnevnu stručnu i edukativnu podršku, za pripremu za samostalan život i odnos prema radnim obavezama – dodaje se u saopštenju.

Za izvršenje odluke zadužena je Agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime