DEMOS spreman za izbornu kampanju; Izborni program sprovodiv i realan

0

BANJALUKA – Demokratski savez – DEMOS spremno ulazi u kampanju za opšte izbore u BiH – potvrđeno je nakon današnje sjednice Glavnog odbora DEMOS-a u Banjaluci.

Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović istakla je da je ova partija usvojila izborni program i utvrdila kandidatske liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

“Izborni program DEMOS-a je sprovodiv i realan, jer imamo rješenja za sve oblasti. Cilj nam je šest poslaničkih mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i manadat u paralmentu BiH, što je realno”, rekla je Stevanovićeva novinarima.

Ona je navela da su nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice jedan Suzana Gašić, Izborne jedinice dva Vladimir Janković, Izborne jedinice tri Nedeljko Čubrilović, dok će se nosilac liste Izborne jedinice četiri znati početkom naredne sedmice.

“Nosilac liste Izborne jedinice pet je Marinko Đukić, šest Milan Dakić, sedam Spomenka Stevanović, osam Aco Stanišić i Izborne jedinice devet Spomenko Stojanović”, navela je Stevanovićeva.

Kada je riječ o nosiocima lista za Predstavnički dom parlamenta BiH, Stevanovićeva je rekla da su to Slobodan Stanarević, Čedomir Stojanović i Aleksandar Došić.

Potvrđeno je i da će DEMOS podržati kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH koje predlože političke partije sa kojima je ova stranka u koaliciji.

Predsjedik Političkog savjeta DEMOS-a Mile Dmičić naglasio je da ova politička partija konstituiše politički program u kontekstu aktuelnog stanja u Republici Srpskoj i BiH.

“Naš izborni moto pri kojem ostajemo jeste Republika Srpska bez dileme. Potvrđujemo da DEMOS ima politički, moralni i svaki drugi senzibilitet da pomogne u napretku društva i poštovanju dostojanstva i prava svih građana”, rekao je Dmičić.

Dmičić je napomenuo da DEMOS veoma čvrsto stoji u opredjeljenju očuvanja izvornih dejtonsih načela i statusa Republike Srpske u okviru BiH.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime