VELIKO INTERESOVANJE ZA TURISTIČKE VAUČERE; OD SUTRA KORIŠTENJE

0

BANJALUKA – Interesovanje građana Republike Srpske za turističke vaučere je veliko, prema upitima koji svakodnevno stižu u Turističku organizaciju Republike Srpske, rečeno je Srni iz ove ustanove.

Iz Turističke kažu da očekuju da će tokom ljetne turističke sezone, kao i prethodnih godina, veliko interesovanje vladati za smještajne kapacitete u Trebinju i Višegradu, kao i u banjskim centrima Vrućica, Kulaši i Laktaši.

Interesovanje neće izostati ni za Jahorinu, Foču, Banjaluku i druge destinacije Republike Srpske.

Na sajtu /www.evaucer.vladars.net/ biće dostupni sve informacije o objektima u kojima je moguće iskoristiti vaučer, svim turističkim agencijama preko kojih će se ova usluga realizovati, kao i o načinu apliciranja za vaučere.

Iz Turističke ističu da će turistički vaučeri biti dobar podsticaj za nastavak rasta broja domaćih turista.

“Prema informacijama iz lokalnih turističkih organizacija početak godine, a posebno proljetna sezona, bili su veoma dobri tako da s pravom možemo očekivati da ova godina možda, prema broju dolazaka i noćenja turista, premaši do sada rekordnu 2019. godinu”, navode iz Turističke organizacije Republike Srpske.

KORIŠTENJE VAUČERA OD SUTRA

Turistički vaučer, čija je vrijednost 100 KM, može se koristiti jednom od sutra do 30. oktobra za plaćanje usluge smještaja – noćenje sa doručkom.

Korisnik vaučera može da bude svaki punoljetni građanin Republike Srpske i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu, sa državljanstvom Srpske.

Iz Turističke organizacije preciziraju da je vaučer moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika vaučera, da može da ga koristi samo lice na čije ime glasi i da se sa njim može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom.

“Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom”, naveli su iz Turističke organizacije Srpske.

Vaučer se može iskoristiti i za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera, ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime