POSEBNA SJEDNICA O POVEĆANJU PLATA U JAVNOM SEKTORU

0

BANJALUKA – Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran set zakona o povećanju plata u javnom sektoru Republike Srpske biće održana po okončanju redovne sjednice, čiji je nastavak zakazan za utorak, 5. jul, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Nakon završetka telefonske sjednice skupštinskog Kolegijuma, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je posebna sjednica zakazana na zahtjev Vlade Republike Srpske, a sadrži devet tačaka dnevnog reda.

Šulić je istakao da su prijedlozi zakona proistekli iz dogovora srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika sa strukovnim sindikatima.

“Siguran sam da ćemo usvojiti povećanje plata koje će biti od 1. avgusta za svakog zaposlenog u javnom sektoru Republike Srpske bez obzira na platni razred u iznosu od 100 KM”, rekao istakaoje Šulić novinarima u Banjaluci.

Šulić je naveo da će po hitnom postupku biti razmatrani prijedlog Zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama Republike Srpske u oblasti zdravstva, prijedlog Zakona o platama zaposlenih u javnim službama Republike Srpske, prijedlog Zakona o ozmjenama zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, prijedlog Zakona o izmjenama zakona o platama zaposlenih u osnovnim, srednjim školama i đačkim domovima.

Na dnevnom redu je, kaže, i prijedlig Zakona o izmjenama zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o platama u organima uprave Republike Srpske, prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Republike Srpske, prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, te prijedlog odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2022. godinu.

Šulić je istakao da je Vlada predložila da se vodi objedinjena rasprava od prve do osme tačke dnevnog reda, a da će se poslanici pojedinačno izjašnjavati o svakoj tački.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime