Bojan Cvijetić, vlasnik “Milca” iz Trna, u inflaciji povećao plate radnicima

0

LAKTAŠI, 12. avgusta – Kompanija “Milco” iz Laktaša je uprkos inflaciji i velikim poskupljenjima i mnogobrojnim izazovima svojim radnicima od avgusta povećala plate, rekao je Bojan Cvijetić, vlasnik ove kompanije.


Za oko 60 zaposlenih u kompaniji “Milco” su plate povećane za oko 10 odsto.

“Naša firma posluje od 1989. godine i mi smo porodična kompanija koja brine o radnicima. Ja sam ovaj biznis naslijedio od svog oca i uprkos mnogobrojnim izazovima, kao što su pandemija virusa korona i velika inflacija, mi prvenstveno moramo brinuti o našim zaposlenima. Mi želimo da oni budu zadovoljni i da ostanu u našoj firmi. Mislim da je i potez Vlade Republike Srpske da smanji namete veoma dobar kako bi se povećale plate. Ne može poslodavac uvijek prihodovati mnogo novca, već se mora odreći jednog dijela prihoda u korist svojih radnika”, objasnio je Cvijetić.

Ova kompanija uskoro će svoju proizvodnju preseliti iz Trna u Laktaše, gdje prave tri hale, te planiraju i proširiti kapacitete i zaposliti nove radnike.

“Tražimo najviše ekonomiste i spremni smo da im pružimo priliku da rade u našoj firmi. Takođe, spremni smo da i stipendiramo studente na završnim godinama fakulteta koji bi nakon završetka počeli da rade kod nas”, pojašnjava Cvijetić.

Kompanija “Milco” je poznata i po mnogobrojnim donacijama.

“Do sada smo, između ostalih, pomogli i štićenike u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ‘Rada Vranješević’, i slušajući njihove potrebe donirali ono što su željeli. Takođe, ‘Milco’ je pomogao i Udruženje građana ‘Mozaik prijateljstva’ i njihovu javnu kuhinju u Banjaluci. Ukoliko budemo imali mogućnosti, do kraja godine ćemo još jednom povećati plate našim vrijednim radnicima”, kazao je Cvijetić.

Milenko Vuković, komercijalni direktor kompanije “Milco”, od osnivanja ove firme, 1989. godine, zaposlen je u njoj.

“Povećanje plate je u ovoj situaciji veliki podstrek za naše radnike i dokaz da brinemo o njima”, rekao je Vuković.

Ovaj pozitivan primjer u nestabilnoj situaciji i izazovima kao što su pandemija, velika inflacija i mnogobrojne oscilacije na svjetskom tržištu željeza, najviše su obradovale radnike.

Milovan Radojčić, koji je zaposlen u ovoj u kompaniji četiri godine, kaže da je je veoma bitno da se u ovoj situaciji misli na radnike, te da je povećanje plata značajno za njih.

“Generalno sam zadovoljan, plata i topli obrok su redovni i nikada ne kasne. Ono što je jako bitno je to da je direktor uz nas i privatno, lično sam imao problem i on mi je pomogao. Radniku dosta znači kada zna da se ima na koga osloniti”, završava Radojčić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime