“Sastanak Dodika i Putina od velikog značaja za srpski narod”

0

MOSKVA – Sastanak srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i ruskog predsjednika Vladimira Putina je od velikog značaja za srpski narod, ocijenili su šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić i politikolog Vojislav Savić.

Kesić je istakao da Putin ima odličnu komunikaciju sa Dodikom.

“Spreman je da otvoreno priča sa njim. Putin na Dodika i srpski narod gleda kao na prijatelje”,  rekao je Kesić.

Istakao je da je na sastanku potvrđena dosljednost Rusije.

– Rusija je spremna da učestvuje u energetskom sektoru Republike Srpske. Cijena gasa ostaje ista i to je jako bitno. Ovo govori da je Dodik postigao dogovor koji garantuje stabilnost. Vidi se spremnost da se saradnja ubrza i da pokaže rezultate – naveo je Kesić.

Politikolog Vojislav Savić smatra da Zapad nema dobre namjere prema srpskom narodu.

“Zato je jako bitno da se imaju partneri i da se održava komunikacija. I zato je sastanak Dodika i Putina jako bitan”, naveo je Savić.

Tokom susreta, Putin je Dodiku poželio uspjeh na predstojećim izborima i poručio da će to jačati saradnju Republike Srpske i Rusije.

“Nadam se da ćemo i dalje nastaviti da njegujemo prijateljske odnose”, poručio je ruski predsjednik Dodiku pri dočeku.

“Drago mi je što vas vidim i što možemo zajedno da razgovaramo o situaciji u regionu i u vašoj zemlji”, rekao je Putin Dodiku.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio se Putinu što ne odustaje od pozicije koju su imali do sada i što čuvaju dejtonsku BiH.

“Srpska je i dalje privržena saradnji sa Rusijom, bez obzira što smo mi mala zajednica”, rekao je Dodik.

Putin je rekao da zna da su izbori uskoro i da se nada da će Dodik nastaviti da jača patriotske snage u Srpskoj, te da će to omogućiti nastavak dobre saradnje.

“Da, kandidovao sam se za drugu funkciju, za Predsjednika Republike Srpske i mislim da tu neće biti problema.

Oni bi trebalo da razgovaraju i produženju mandata EUFOR-a u BiH prilikom čega je Dodik rekao da će tražiti od Rusije da to blokira. Član Predsjedništva BiH rekao je da će sa ruskim predsjednikom detaljnije dogovoriti projekat izgradnje gasovoda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime