TENISKI TURNIR “SRPSKA OPEN” PREVAZIŠAO OČEKIVANJA

0

BANJALUKA – Teniski turnir “Srpska open” opravdao je i prevazišao očekivanja, a oboreni rekordi u posjeti na mečevima govore da domaća publika voli sport i da je uživala u kvalitetnom tenisu proteklih sedam dana, rekla je Srni ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.
Ona je rekla da je, kako je i najavljivano, turnir održan u skladu da svjetskim standardima, na vrhunskom nivou.

“Teniseri su uživali u različitim sadržajima mimo terena, što je potvrda i da smo dobri domaćini i da će, kako su rekli, ponovo posjetiti Banjaluku i Republiku Srpsku”, navela je Čabrićeva.

Ona je dodala da je to potvrda da su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Vlada i sve institucije koje su podržale ovaj sportski događaj prepoznale kvalitet, potrebu i trenutak da ga organizuju i ugoste vrhuske tenisere, i najboljeg među njima Novaka Đokovića, te predstave Banjaluku i Srpsku u najboljem svjetlu.

“Sportska javnost i sami učesnici ocijenili su turnir sa najvećim ocjenama i vjerujem da ćemo i u budućnosti na našim teniskim terenima gledati vrhunske tenisere, jer su i organizatori potvrdili da će se potruditi da ovaj turnir postane tradiconalan. Mi ćemo svakako biti tu da pružimo podršku i omogućimo da Srpska opet bude svijetla tačka na teniskoj svjetskoj mapi”, naglasila je Čabrićeva.

“Srpska open 2023” je ATP turnir iz serije 250, koji je nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu, ove godine održan u Banjaluci.

Turnir je počeo 16. aprila, a finale je odigrano juče. “Srpska open” osvojio je srpski teniser Dušan Lajović. Prema podacima organizatora turnir je posjetilo oko 70.000 posjetilaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime