Četvrta žrtva stravične oluje: Nastradao vatrogasac dok je bio na intervenciji!

0

ZAGREB – Dan nakon velikog nevremena koje je juče pogodilo Hrvatsku, stigla je vijest da je prilikom intervencije stradao i jedan vatrogasac.

Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tovarnik preminuo je 19. jula u večernjim satima za vrijeme obavljanja vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena koje je pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju, piše Index.

“Hrvatska vatrogasna zajednica i glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković izražavaju iskreno saučešće porodici i kolegama preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio”, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

On je četvrta žrtva stravične oluje u toj zemlji.

100 osoba povrijeđeno

U nevremenu koje je juče pogodilo Zagreb, život su izgubila dvojica muškaraca. Nedugo potom stigla je vijest da je u oluji poginuo i jedan muškarac u Slavoniji.

“U nevremenu je poginuo i vatrogasac, dva mrtva su u Zagrebu, jedan u Slavoniji, 100 je povrijeđenih”, rekao je Damir Trut, prvi čovjek Direktorata civilne zaštite za Dnevnik.hr.

Oštećeno više od 900 objekata

Oluja je pričinila ogromnu materijalnu štetu u hrvatskoj prestonici. U toku je sanacija šteta i čišćenje ulica.

Iz Grada Zagreba jutros su poslali upozorenje građanima da zbog sopstvene sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima dok se ne saniraju opasna, nagnuta stabla i grane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime