ČUBRILOVIĆ: NIKO NE MOŽE SPRIJEČITI VOLJU NARODA

0

BANJALUKA – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je da ova politička stranka podržava najavljene proteste Srba na međuentitetskoj liniji i da ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH /FBiH/ Ramo Isak ne može zabraniti to okupljanje, niti iko može spriječiti volju naroda.

“Ovo okupljanje organizuju Srbi nezadovoljni određenim sudskim rješenjima i koji su stali uz predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u situaciji kada se brane nadležnosti Srpske. Ovdje nije u pitanju ničije ime pojedinačno, niti pojedinačni interesi, nego interes srpskog naroda”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On smatra da se neopravdano stalo na put organizovanju mirnih protesta tamo gdje im je pravo mjesto – u Sarajevu pred Tužilaštvom i Sudom BiH.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo za danas najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH ispred Suda i Tužilaštva BiH “zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga”, predsjednik Odbora Đorđe Radanović pozvao je Srbe da dođu na linije razgraničenja sa FBiH u svojim opštinama i gradovima i obustave saobraćaj na 30 minuta.

Radanović je 24. avgusta podnio zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH u Sarajevu zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime