SPOMENKA STEVANOVIĆ: Sramno ponašanje opozicije dok traju napadi na Srpsku

0

BANJALUKA – Šef Kluba poslanika DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović ocijenila je nekorektnim i sramnim potez opozicije koja je najavila održavanje takozvanog parlamenta na otvorenom, posebno jer dolaze u vrijeme kada je Srpska izložena pritiscima sa svih strana.

– U situaciji kada Republika Srpska proživljava pritiske sa svih strana, oni unutar Republike Srpske prave dodatnu tenziju i podjele, i to u trenutku kada svi treba da budemo jedinstveni – rekla je Stevanovićeva.

Stevanovićeva kaže da je Narodna skupština Republike Srpske mjesto na kojem se iznose stavovi, dok bi planirani skup opozicije predstavljao vaninstitucionalno djelovanje.

– Ponašanje opozicije pokazuje da im je mnogo važnija vlast nego Republika Srpska. Mislim da to građani već uviđaju i da će svoje mišljenje o ponašanju i vlasti i opozicije dati na narednim izborima – ocijenila je Stevanovićeva.

Predstavnici opozicije ranije su najavili da će se u četvrtak, 7. septembra, održati, kako su ga nazvali, parlament na otvorenom, nakon što nije prihvaćen njihov zahtjev za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine.

Iako su na sastanak pozvana 83 poslanika, nisu se odazvali ni svi opozicioni predstavnici, a u odgovoru na njihov zahtjev predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić naveo je da je zahtjev neosnovan jer nije došlo do kršenja ranije usvojenih zaključaka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime