ČAVIĆ: Požar je stigao s plafona

0

BANJALUKA – Požar je došao iz plafona, a kako i na koji način neka utvrde nadležni, poručio je direktor Еlektrokrajine Dragan Čavić nakon velikog požara koji je zahvatio objekat ovog preduzeća u Banjaluci.

Kolika je šteta, još je radno govoriti.

“Šteta je mogla biti enormna, hvala Bogu nije. Od velikog značaja je i aktivnost radnika Еlektrokrajine. Oni su od starta bili tu i sa vatrogascima su zaustavili i spriječili da se požar proširi na glavnu zgradu Еlektrokrajine. Zahvaljujući njima i vatrogascima, tragedija koja je mogla biti daleko veća je spriječena. Sve se zaustavlja na materijalnoj šteti”, rekao je Čavić.

“Vatrogasci su brzo došli, ali takođe i dio radnika koji su zaposleni u Еlektrokrajini su gasili požar. Vatra je izbila u starom dijelu u aneksu, a ta zgrada aneksa je naslonjena na Еlektrokrajinu i kod hotela Bosna”, rekao je Čavić i poručio da je vitalna dokumentacija sačuvana i da se ona nalazi u novom dijelu.

On je poručio da u ovoj tragediji ima i sreće i nesreće. Tragično je jer je stradao dio imovine, ali se opet pokazalo da je sistem vatro dojave dobro funkcionisao.

“Ja sam lično uzeo aparat i otišao na mjesto događaja. Žarište je bilo u toaletu, kada sam ušao u prostoriju vidio sam požar iz jedne rupe. Kada smo otvorili tavanski prostor, krov i grede su gorjeli. Sa aparatima nismo uspjeli, morali smo zvati vatrogasce”, rekao je rukovodilac odjeljenja za zaštitu na radu i protivpožarne zaštite Dalibor Čivčić.

(Izvor: ATV)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime