ERS: U POŽARU NIJE UNIŠTEN NIJEDAN PREDMET, IMAMO BAZU PODATAKA

0

TREBINJE – U požaru koji je izbio u zgradi “Elektrokrajine”, u kancelarijama Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje, izgorio je veliki dio materijalne građe, ali nijedan predmet nije uništen jer “Elektroprivreda Republike Srpske” (ERS) posjeduje bazu podataka u koju je unesena i sačuvana sva dokumentacija.

“S obzirom na to da su nadležni organi, zaključno sa jučerašnjim danom, završili istražne radnje, stvoreni su uslovi da komisija, formirana od Uprave ‘ERS’, danas započene sa utvrđivanjem zatečenog stanja i sačini zapisnik. Nakon toga, uništena materijalna građa biće zamijenjena novom koja je arhivirana i našoj bazi podataka i u nadležnim sudovima, i nastavljeni svi pokrenuti procesi”, saopšteno je iz ERS-a.

U saopštenju je pojašnjeno da zahtjev upućen sudovima, koji se odnosi na odobrenje privremenog prekida svih parničnih postupaka pokrenutih od Direkcije za javno snabdijevanje električnom energijom kupaca – Kancelarije Banjaluka kao tužioca, i obustavu zakazivanja ročišta, odnosi se samo na period do uspostavljanja procesa rada u novim prostorijama o čemu će blagovremeno biti obaviješteni, kako građani, tako i nadležne institucije.

“S obzirom na to da sudovi od ‘ERS’ koji je u pomenutim sporovima tužilac, vrlo često traže dodatne podneske i dokumentaciju sa kratkim rokom postupanja, pravovremeno smo se obratili istim kako ne bi imala dodatne materijalne troškove zbog kašnjenja koja su uzrokovale objektivne, nepredviđene okolnosti, to jeste požar”, pojasnili su iz ERS-a.

U saopštenju se dodaje da se većina sudskih procesa odnosi na tužbe prema neplatišama električne energije i oni će biti nastavljeni u najskorijem mogućem roku.

“Do ponovnog uspostavljanja rada, za portebe Direkcije za tržišno i javno snabdijevanje Mješoviti holding ‘ERS’ je obezbijedio zamjenske kancelarije u kojima će biti obavljani svi redovni poslovi. Normalizaciju rada i svih procesa očekujemo krajem sledeće sedmice”, naveli su iz ERS-a, dodavši da je požar napravio značajnu štetu, ali na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

U ponedjeljak, 9. oktobra, izbio je požar u pomoćnom, starom dijelu zgrade preduzeća “Elektrokrajina”, koji je naslonjen na hotel “Bosna”. Vatra se proširila nevjerovatnom brzinom, jer je plafon od lamperije, ali je brzo lokalizovan, zahvaljujući intervenciji vatrogasaca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime