U akciji “King” uhapšeno pet osoba na području Banjaluke

0

BANJALUKA – Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu danas su na području Banjaluke realizovali operativnu akciju “King”, u okviru koje su izvršeni pretresi stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Operativna akcija “King” realizovana je zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela nedopušten promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedozvoljena trgovina u vezi sa krivičnim djelom organizovani kriminal.

Slobode je lišeno pet lica, koja su sprovedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 83.566 kutija cigareta tržišne vrijednosti oko 417.830 KM, 331 kilogram rezanog duvana tržišne vrijednosti oko 6.634 KM i 1.823 kutije ručno motanih cigarete čija je tržišna vrijednost oko 2.734 KM, koje nisu obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Otkrivena je i mašina za pravljenje ručno motanih cigareta, dokumentacija, te i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva, a u saradnji sa UIO BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime