ČUBRILOVIĆ: PONOSNI SMO NA REZULTATE DEMOS-a U PALAMA I NA SOKOCU

0

PALE – Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović izjavio je u Palama da je obaveza rukovodstva Republike Srpske da sačuva njene ustavne nadležnosti i da radi na jačanju njenih pozicija.

“Za Republiku Srpsku su pali najbolji sinovi našeg naroda i obaveza svih nas je da u miru čuvamo i jačamo ono što su oni u ratu stvorili”, rekao je Čubrilović na sjednici Opštinskog odbora DEMOS-a u Palama.

On je istakao da je savršeno jasno da je proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Sudu BiH zapravo proces protiv Srpske, saopšteno je iz DEMOS-a.

“Drago mi je što građani Republike Srpske i u svjetlu ovog suđenja jasno prepoznaju one koji u prvi plan stavljaju interese svog naroda i daju im nedvosmislenu podršku”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da je DEMOS od osnivanja bio na pozicijama odbrane nacionalnih interesa srpskog naroda i ustavnih pozicija Republike Srpske, dodajući da svi politički faktori u Srpskoj moraju u drugi plan staviti sujete i politička prepucavanja.

“Interesi Republike Srpske i našeg naroda moraju nam biti iznad i ispred svih ostalih interesa”, poručio je Čubrilović.

On je podsjetio da je Opštinski odbora DEMOS-a u Palama na prethodnim lokalnim i opštim izborima postigao izuzetne rezultate i izrazio nadu da će ti rezultati već u oktobru naredne godine biti još bolji.

“Kompaktnost koju imamo u okviru DEMOS-a daje nam garanciju da već na narednim lokalnim izborima možemo računati na još značajniji rast, a to potvrđuju i posljednja istraživanja javnog mnjenja u Srpskoj”, napomenuo je Čubrilović.

On je dodao da okosnicu DEMOS-a čine ozbiljni i odgovorni ljudi, ističući kako DEMOS na lokalnim izborima u oktobru naredne godine očekuje najmanje 100 odborničkih mandata u lokalnim parlamentima u Srpskoj.

Čubrilović je prisustvovao i sjednici Opštinskog odbora DEMOS-a u Sokocu.

Predstavnici OO DEMOS-a Sokolac informisali su Čubrilovića o projektima koje su do sada realizovali, te planovima koje žele ostvariti u narednom periodu.

Čubrilović je pohvalio realizovane projekte i dao punu podršku rukovodstvu OO DEMOS Sokolac sa Veljkom Borovinom na čelu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime