IZABRANA NOVA VLADA, PREMIJER MILOJKO SPAJIĆ

0

PODGORICA – Crna Gora jutros je dobila novu, 44. Vladu na čijem je čelu premijer Milojko Spajić, lider Pokreta Evropa sad.

Rasprava je trajala cijelu noć, a izbor nove Vlade podržalo je 46 poslanika.

Spajić je u zvršnoj riječi kratko rekao da su sve kritike notirane i da će na njih blagovremeno odgovoriti.

Spajićeva Vlada ima tri potpredsjednika, dva resorna potpredsjednika i 17 ministara.

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove je Aleksa Bečić, a za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

Srđan Pavićević je izabran za potpredsjednika Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu, a Nik Đeljošaj za potpredsjednika za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja.

Dragoslav Šćekić je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih.

Za ministra spoljnih poslova izabran je Filip Ivanović, saobraćaja i pomorstva filip Radulović, prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, a ministra evropskih poslova Maida Gorčević.

Resorom finansija upravljaće Novica Vuković, a prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Ministra pravde je Andrej Milović, rada i socijalnog staranja Naida Nišić, zdravlja Vojislav Šimun, energetike i rudarstva Saša Mujović.

Funkciju ministra unutrašnjih poslova obavljaće Danilo Šaranović, odbrane Dragan Krapović, a turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

Ministar kulture i medija je Tamara Vujović, dok će resorima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i javne uprave rukovoditi Vladimir Joković i Maraš Dukaj.

Za ministra ljudskih i manjinskih prava izabran je Fatmir Đeka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime