Banjaluka dobija jednosmjerni režim saobraćaja

0

BANJALUKA – Banjaluka dobija jednosmjerni režim saobraćaja u centru grada, a kako bismo to realizovali potrebno nam je vaše strpljenje, razumijevanje i podrška, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naveo, već od petka 3. novembra od 17 časova, pa do ponedjeljka 6. novembra biće izvođeni radovi u okviru ove najveće saobraćajne transformacije u centru grada, usljed čega će u tom periodu doći do fazne obustave sabraćaja na potezu od Ekvatora do zgrade Vlade Republike Srpske.

– Ovo podrazumijeva kompletno iscrtavanje nove horizontalne signalizacije i brisanje već postojećih linija, iscrtavanje nekoliko kilometara biciklističkih staza, postavljanje pametnih semafora, kao i prilagođavanje posebne trake za javni prevoz i taksiste, zbog čega će u tom periodu biti potpuno obustavljen saobraćaj u različitim dijelovima u užem centru grada – kazao je gradonačelnik.

Iako su radovi na najvećoj kružnoj raskrsnici kod Ekvatora trenutno zaustavljeni, kako je naveo – ulažu se veliki napori da u što skorije vrijeme sve aktivnosti budu nastavljene.

– Ovo je Banjaluka na koju ćemo svi zajedno biti ponosni. Ovo je doslovno saobraćajna revolucija na koju niko nikad prije nije bio spreman. Zato samo zajedno ovo možemo. Potrebno je da imamo razumijevanje i stprljenje, vas sugrađana, da zajedno idemo u ovom pravcu – kazao je gradonačelnik.

(RTRS)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime