DEMOS: NEDOPUSTIVO DEFILOVANJE KROZ SRPSKU SA ZASTAVOM POD KOJOM SU ODSIJECANE GLAVE SRBIMA

0

KOTOR VAROŠ – Opštinski odbor Demosa u Kotor Varoši zvanično će od nadležnih institucija zatražiti informacije o tzv. “maršu mira” u mjestu Večići u kojem je više osoba defilovalo u maskirnim uniformama i uz ratna obilježja muslimanske armije iz prethodnog rata.

Iz Demosa u Kotor Varoši je saopšteno da je ovaj događaj izazvao strah kod lokalnog stanovništva koje je s pravom očekivalo reakciju nadležnih kako bi se utvrdilo da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela širenja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i da li treba biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv odgovornih, jer je to sigurno najbolji način prevencije potencijalnih sličnih događaja.

“Nedopustivo je da bilo ko defiluje kroz područje opštine Kotor Varoš sa obilježjima u ratu zloglasne takozvane Armije BiH, koja je direktno odgovorna za brojne zločine nad Srbima”, ističe se u saopštenju kotorvaroškog Demosa.

Iz ove stranke su naveli da ratne zastave i ostala obilježja, pod kojima se borila takozvana Armija BiH, sigurno ne šalju poruke suživota i mira, već podsjećaju Srbe, ali i neke druge narode na zločine koje je ta vojska činila.

“Pod tom ratnom zastavom počinjen je stravičan zločin nad našom djecom, ženama, starim i nemoćnim licima u Serdarima”, upozoreno je u saopštenju.

Iz Demosa su naveli da su ikonografiji tzv. “marša mira” još samo nedostajale glavosječe iz zloglasnog odreda “El mudžahedin” i islamisti iz Azije i Afrike, da bi sve potpuno bilo istovjetno slikama koje su se na ovim prostorima viđale od 1992. do 1995. godine.

“Pod obilježjima tzv. Armije BiH u toku rata su Srbima odsijecane glave i ta obilježja su za nas neprijateljska, a oni koji, toliko godina nakon tragičnog sukoba, ističu ratne zastave sigurno ne žele mir i dobrobit svojim komšijama i sugrađanima”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DEMOS-a Kotor Varoš.

Bošnjačka udruženja proistekla iz prethodnog rata organizovala su takozvani “marš mira” u mjestu Večići u opštini Kotor Varoš u kojem su učesnici ponovo prodefilovali u maskirnim uniformama uz ratna obilježja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime