Dodik: Republika Srpska ne želi da bude dio ISTORIJSKE PREVARE sa migrantima

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da bude dio istorijska prevare sa migrantima o čijim će se posljedicama razgovarati za deset godina.

– U Repbulici Srpskoj nemamo prostor da pravimo centre u kojima će migranti boraviti. Primorani smo da trpimo tranzit kroz Republiku Srpsku, naši organi bezbjednosti to prate – rekao je Dodik u intervjuu za beogradsku “Politiku”, koji će u cjelosti biti objavljen sutra.

Dodik je poručio da samo naivni vjeruju da je BiH slučajno otvorena baš sada za migrante i podsjetio da je prije pet godina upozorio na to da se u Sarajevu prave arapska naselja, koja sada predstavljaju smetnju građanima.

– Onda su ovi iz Saveza za promjene govorili da izmišljam stvari da bih skrenuo pažnju sa nekih drugih tema. I šta se desilo minulih godina? Neko je pogriješio, oni ili ja – rekao je Dodik.

On je objasnio da je sada ista situacija sa problemom migranata, gdje “svi znaju da oni ne mogu da izađu iz BiH, samo se neki prave nevješti, pa to ne vide”.

Predsjednik Srpske je upozorio da migranti nakon tri godine u statusu azilanta u BiH, automatski dobijaju državljanstvo, čime mogu da učestvuju u političkom i javnom životu kao i svi ostali građani BiH.

– To će onda biti pritisak i na izborni sistem, biračko tijelo i samu konfiguraciju vlasti. Samim sticanjem pasoša mogu da idu dalje ka Evropi, koja će nam za tri godine uvesti neku vrstu odobravanja ulaska u EU – rekao je Dodik.

On je ukazao da je zato hermetički zatvorena hrvatska granica, kao i slovenačka, mađarska i austrijska i niko ne može da prođe.

– Samo mi treba da se pravimo naivni i poželimo dobrodošlicu i pravimo se humani. Mi jesmo humani, ali imamo svoje živote i naš način života treba da bude branjen, a ne da budemo dio istorijske prevare o čijim ćemo posljedicama moći da razgovaramo za deset godina – rekao je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime