„MISLIO SAM SE DA ĆE ME UBITI“ Novinar Vladimir Kovačević u sudnici iznio detalje o BRUTALNOM NAPADU

0

BANJALUKA – Kada su krenuli da me tuku palicama bojao sam se da će me ubiti i pokušavao sam sačuvati svoju glavu.

Ovako je danas u Okružnom sudu u Banjaluci počeo svjedočenje novinar BN televizije Vladimir Kovačević, kojeg su u avgustu prošle godine pokušali ubiti bokser Marko Čolić i Nebojša Dukić.

Saslušanjem Kovačevića, počelo je suđenje Čoliću, koji se tereti za pokušaj ubistva novinara, a za Dukićem je raspisana međunarodna potjernica.

Kovačević je ispričao da je 16. avgusta bio na poslu i da je oko 20.15 časova krenuo kući u Ulici Strahinje Banovića.

– Parkirao sam nedaleko od zgrade gdje živim i kada sam išao prema svom ulazu vidio sam dvojicu muškaraca kako sjede na automobilu. Obojica su imali kapuljače na glavi, ali to je veče ranije padala kiša pa mi nije to bilo čudno – rekao je Kovačević.

Dodao je da je u jednom trenutku vidio kako užurbanim korakom idu prema njemu, ali da je pomislio da je to neko od njegovih drugova i da se šali sa njim.

– Jedan od njih mi je prišao sa prednje strane, a jedan sa leđa. Zatim sam čuo zvuk rasklapanja metalne palice i dok sam shvatio o čemu se radi već me je ovaj udario sa prednje strane u glavu, a zatim i ovaj drugi što mi je bio iza leđa. Nekoliko puta su me udarili po glavi palicama – posvjedočio je Vladimir.

Ističe da je od udaraca pao ne zemlju, a da su ga oni potom pokušavali i dalje udarati po glavi, ali da se branio rukama i nogama.

– Prepao sam se da će me ubiti i počeo sam neartikulisano galamiti i pokušavao sam samo spasiti glavu. Da li zbog moje galame ili nečeg drugog, oni su se okrenuli i otišli. Sjeli su u auto, a ja sam pokušao vidjeti o kojem je vozilu riječ i koje su tablice, međutim spale su mi naočare, pa nisam vidio – rekao je Kovačević.

Dodaje da su ubrzo iz zgrade izašle dvije komšinice koje su pozvale policiju i Hitnu pomoć.

Kovačević je ispričao da je kada je došla policija da su ga pitali šta se desilo, a da je zatim prevezen na Hirurgiju.

On je rekao da je pet ili šest dana bio na liječenju u bolnicu i da je tokom tog perioda više puta davao izjave policiji.

Na pitanje Čoličevog advokata Gordana Joviševića, Kovačević je objasnio i da je vidio njegovog branjenika, a zatim je istakao i da ga je prepoznao u policijskoj stanici.

Kovačević je tokom ispitivanja rekao da i danas oseća posljedice napada, te da često ima glavobolje i vrtoglavice.

Tokom Kovačevićevog svjedočenja predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić je upozorio Čolića da se ne smješka, na šta je on odgovorio da se ne smije, nego da je on uvijek raspoložen i da je takav po prirodi.

Danas je saslušan i vještak Milan Srdić koji je pojasnio da je pregledao Kovačevića i da je rekao da je on tom prilikom zadobio jednu tešku i više lakših tjelesnih povreda.

Kada je riječ o teškoj povredi, Srdić je rekao da je nagnječenje mozga teška povreda, ali da nije bila opasna po život.

Vještak Zoran Obradović pojasnio je da je uradio DNK analizu teleskopsih palica pronađenih na mjestu napada.

– Na dršci palice nađen je miješani DNK trag i manjinski je pripadao Čoliću, a na palici su nađeni DNK tragovi Kovačevića – istakao je Obradović

On je pojasnio da se ne može izjasniti o tome kada su i kojim redoslijedom nastali DNK tragovi na palici.

Prema optužnici banjalučkog tužilaštva Marko Čolić i Nedeljko Dukić osumnjičen su za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića.

Oni su ga 26. avgusta sačekali ispred njegove zgrade i više puta ga udarili palicom po glavi i tijelu i nanijeli mu teške povrede.

Sportista godine u sudnici

Na sljedećem ročištu kao svjedok biće saslušan i Darko Savić, koji je nedavno izabran za najboljeg sportistu Republike Srpske.

On će svjedočiti o tome što je dan poslije napada Marka Čolića dovezao do zgrade gdje je živi Vladimir Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime